April 28, 2017

Završena isporuka i montaža plastenika te sadnja rajčice i paprike u sklopu projekta sa CRS-om

U periodu od 15.03. do 10.04.2017.godine u sklopu projekta „Stvaranje uvjeta za zapošljavanje i ekonomsko osnaživanje poljoprivrednih proizvođača kroz intenziviranje plasteničke proizvodnje u općini Žepče” izvršena je isporuka i montaža plastenika te isporuka i sadnja rasada kod 25 korisnika projekta koji implementira Razvojna agencija Žepče na području općine Žepče.

Projekt se financira iz sredstava Catholic Relief Services-CRS (50%), Općine Žepče (25%) i korisnika projekta (25%).

Projektom je podržano 25 korisnika kod kojih je podignuto ukupno 4,5 dunuma plastenika, od čega su kod 8 korisnika postavljeni plastenici od 350 m², te kod 17 korisnika plastenici površine 100 m². U ovoj sezoni se očekuje prinos od oko 55 t povrća (rajčice Rally i paprike Vedrana),  a prvi urod se očekuje krajem lipnja.

Proizvođači kroz projekt imaju osiguranu stručnu pomoć u proizvodnji od strane Nihada Grcića, kao i agronoma na terenu koji prati proizvodnju.

Trenutno su u toku pregovori s otkupljivačima oko cijene otkupa, nakon čega je planirano potpisivanje ugovora između otkupljivača i proizvođača.

Projekt ima za cilj osigurati uvjete za održiv ekonomski rast, otvaranje radnih mjesta u poljoprivredi, jačanje i razvoj poljoprivrednog sektora kroz podršku intenziviranju plasteničke proizvodnje u općini Žepče.

Novosti ,

Posjete: 74