April 13, 2018

Utvrđeni rezultati evaluacije Općine Žepče za financijsku podršku MEG projekta

Krajem ožujka/marta 2018. godine, izvršena je finalna procjena napretka Općine Žepče na polju dobre uprave metodologijom i kriterijima Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja – MEG koga implementira UNDP a financira Vlada Švicarske.

Prema ocjeni neovisne evaluatorice, Općina Žepče je ostvarila napredak od 82% na poboljšanju 15 indikatora iz oblasti: upravljanje razvojem, odgovornosti i participativno donošenje odluka, upravljanje vodama te ekonomskog upravljanja.

Zahvaljujući zavidnom napretku, Općini će biti raspoloživa grant sredstva MEG projekta u iznosu od 136.000 CHF a koje će se usmjeriti na kandidirane projekte iz razvojne strategije.

Inače, Općina Žepče je, zajedno sa 17 dugih jedinica lokalne samouprave, Općina Žepče je, 2016. godine uključena u MEG projekt. U toku 2017. i 2018. godine se aktivno radilo na poboljšanju ključnih indikatora. U tom procesu a uz podršku MEG koordinatora i konzultanata te Razvojne agencije Žepče kao koordinatora projekta, Općina Žepče je ostvarila napredak koji je rezultirao mogućnošću povlačenja maksimalnog iznosa  sredstava.

U 2018. godini se nastavlja implementacija MEG projekta te novi ciklus vrednovanja napretka na polju dobre uprave.

MEG, Novosti , ,

Posjete: 52