Oktobar 2, 2019

U Centru poslovnih kompetencija Žepče upriličena dodjela certifikata za prve polaznike

U Centru poslovnih kompetencija Žepče upriličena je dodjela certifikata za 18 polaznika, koji su uspješno završili prve obuke provedene u sklopu projekta „competenceNET – Unapređenje transnacionalnog poslovnog okruženja kroz razvoj centara poslovnih kompetencija i mreža koji je financiran u okviru programa prekogranične suradnje Interreg IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina i Crna Gora 2014.-2020.“

Riječ je o obukama „Menadžer za tržište“ i „Specijalizirani softveri – AutoCAD i Fusion 360“ koje su se odvijale tijekom tri mjeseca trajanja teoretske i praktične obuke u okviru kojih su polaznici usvojili  potrebna znanja i vještine koje su im nedostajale u sadašnjem radu na redovnim poslovima u okviru kompanija gdje su zaposleni.

Svečanosti dodjele certifikata nazočili su općinski načelnik Mato Zovko, predstavnici Razvojne agencije Žepče koja je implementator projekta „competenceNET“, predavači mr.sc. Ernad Beslagić, i Almir Paočić, dipl. oec. i polaznici obuka.

U okviru Centra poslovnih kompetencija Žepče koji djeluje u okviru Razvojne agencije Žepče će se nastaviti sa organiziranjem obuka koje su proistekle iz potreba kompanija za novim znanjima svojih zaposlenika. U planu je da se uskoro organiziraju razgovori između polaznika i poslodavaca kojima nedostaju kadrovi sa novostečenim znanjima i vještinama i da se i na taj način doprinese zapošljavanju u okruženju.

Slijedeći drugi ciklus obuka planira se za početak naredne godine a do tada će se organizirati „Dani otvorenih vrata“ na kojima će se potencijalnim polaznicima i poslodavcima približiti sadržaj obuke i način rada.

Centar poslovnih kompetencija Žepče je dio prekogranične mreže centara u Hrvatskoj i Crnoj Gori koja omogućava razmjenu znanja i vještina u oblastima koje su neophodne za daljnji rast malih i srednjih poduzeća u sektoru drvne i tekstilne industrije ali i za potrebe upravljanja i rukovođenja menadžmenta u svim kompanijama bez obzira na sektor i broj zaposlenih. Centar je opremljen najsuvremenijom IT opremom i specijaliziranim softverima, koji omogućuju izradu suvremenih 2D i 3D modela, programiranje i testiranje programskih rješenja u mrežnom okruženje, održavanje interaktivnih radionica uz pomoć pametne ploče i webinar opreme te izradu tehničke dokumentacije i prototipa uz pomoć 3D printera i industrijskog plotera. Također,  dostupna je suvremena oprema i softveri za dizajn i izradu proizvoda od tekstila, te u sklopu tekstilne radionice omogućen je zaokružen proces od inicijalnog dizajna do finalnog proizvoda.

U sklopu Centra uskoro će biti dostupna usluga webinara, kao jedna od tehnologija e-učenja koja omogućava unaprjeđenje znanja polaznika na daljinu. U budućnosti Centar poslovnih kompetencija Razvojne agencije Žepče nastavlja biti kreator poticajnog inovacijskog, tehnološkog i ekonomskog sustava čije će djelovanje biti potpora za razvoj inovativnog i konkurentnog poduzetništva na lokalnom i regionalnom nivou.

Projekt competenceNET – „Improvement of transnational business environment through development of business competence centres and networks“ u prijevodu “Poboljšanje transnacionalnog poslovnog okruženja kroz razvoj centara poslovnih kompetencija i mreža“, provodi Razvojna agencija Žepče u svojstvu vodećeg partnera sa partnerima Unijom poslodavaca Crne Gore i Općinama Stari Jankovci i Tovarnik iz Hrvatske. Projekt je odobren za financiranje u okviru prvog poziva za dostavu projektnih prijedloga u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG – IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014. – 2020. Trajanje projekta je 30 mjeseci (6.2017. – 11.2019.), a ukupan proračun je 670.619,24 EUR, od čega EU financira 85% dok 15% sufinanciraju partneri na projektu.

Više informacija o radu i uslugama Centara poslovnih kompetencija u Žepču (BiH), Starim Jankovcima (RH) i Podgorici (CG) možete naći na web stranci https://centrikom.org/.

Novosti , , ,

Posjete: 97