Januar 30, 2017

Razvoj plasteničke proizvodnje u općini Žepče

Na području općine Žepče trenutno je u toku implementacija projekta „Stvaranje uvjeta za zapošljavanje i ekonomsko osnaživanje poljoprivrednih proizvođača kroz intenziviranje plasteničke proizvodnje u općini Žepče”.

Projekt se financira iz sredstava Catholic Relief Services (CRS), Općine Žepče i Razvojne agencije Žepče uz sufinanciranje korisnika projekta. U projekt je također uključen obrt „EKO-EKO-PLAST“ kao otkupljivač poljoprivrednih proizvoda.

Realizacija ovog projekta podrazumijeva nabavku 5 plastenika površine 350 m² i 14 plastenika površine 100 m², edukaciju poljoprivrednih proizvođača, analizu zemljišta kod odabranih korisnika projekta, praćenje i nadzor nad proizvodnjom od strane stručnog lica  i otkup preko obrta „EKO- EKO- PLAST“.

Projekt ima za cilj osigurati uvjete za održiv ekonomski rast, otvaranje radnih mjesta u poljoprivredi, jačanje i razvoj poljoprivrednog sektora kroz podršku intenziviranju plasteničke proizvodnje u općini Žepče.

Trenutno je u toku procedura javne nabavke plastenika, nakon čega će biti organiziran sastanak s korisnicima projekta i potpisivanje ugovora.

Novosti ,

Posjete: 25