Septembar 29, 2019

RAŽ na konferenciji posvećenoj ljudskim resursima

U organizaciji specijaliziranog portala za zapošljavanje Boljiposao.com i Agencije za digitalni marketing New Media People, u Sarajevu je organizirana prva konferencija na temu brendiranje kompanija i uloga marketinga u razvoju i upravljanju ljudskim resursima. Pozivu organizatora odazvala se i direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko.

Cilj konferencije je bio potaknuti kompanije da se kroz marketing predstave kao najbolji poslodavci koji će privući i zadržati najbolje zaposlenike, što postaje sve veći izazov zbog stalnog odliva radne snage iz Bosne i Hercegovine.

Konferencija je okupila predstavnike marketing i odjela za ljudskih resursa u velikim i srednjim bh. Kompanijama, razvojnim agencijama i nevladinim organizacijama. Jedan od zaključaka je da kompanije moraju kontinuirano raditi na imidžu kako bi potencijalnim zaposlenicima predstavili sve pogodnosti koje nude i kako bi ljudske resurse iskoristili na što bolji način.

Mnoge kompanije osnivaju vlastite službe za ljudske resurse koje se sve više bave organizacijskom kulturom, zadržavanjem zaposlenika i njihovom motivacijom. Oni svakodnevno prate rad zaposlenika, analiziraju razloge za njihov odlazak i pokušavaju privući najbolje kandidate, istaknuto je na konferenciji u Sarajevu. 

Novosti ,

Posjete: 38