Novembar 15, 2018

Priopćenje za medije – završetak infrastrukturnih radova u Željeznom Polju

Priopćenje za medije

Žepče, 13.listopada/oktobra  2018.

Završetak infrastrukturnih radova u Željeznom Polju

– svečano otvorenje sanirane putne infrastrukture-

Dana 14.11.2018.godine obilježen je završetak infrastrukturnih radova u Željeznom Polju svečanim otvorenjem sanirane putne infrastrukture, čiji su radovi realizirani u sklopu projekta „safEarth“ – „Upravljanje rizikom korištenja zemljišta izradom karata podložnosti na klizanje“. Projekt na području općine Žepče provodi Razvojna agencija Žepče u suradnji s partnerima, Hrvatski geološki institut iz Zagreba, JU Zavod za geološka istraživanja iz Podgorice i Rudarsko Geološko Građevinski Fakultet iz Tuzle.

Projekt „safEarth“ je odobren za financiranje u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG IPA Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.–2020.

Radovi na sanaciji putne infrastrukture su se odvijali na 5 lokacija unutar MZ Željezno Polje, a obuhvatili su izgradnju potpornih zidova, postavljanje gabiona, ivičnjaka, postavljanje drenažnih cijevi, odvodnih kanala, izradu oborinskih kolektora i asfaltiranje puta na lokacijama na kojima su vršeni radovi.

Radovi su trajali dva i pol mjeseca a izvođač radova je bilo poduzeće „GP HELDOVAC“ iz Žepča.

Glavni cilj projekta je u suradnji s partnerima zajedno raditi na rješavanju pitanja klizišta u regiji. Pored sanacije putne infrastrukture konkretnu korist od ovoga projekta Općina će imati kroz izradu zemljopisnih karti osjetljivosti (LSM) na klizišta, a koje će imati praktičnu primjenu informiranja lokalnoj upravi i građanima za prostorno planiranje, zaštitu ljudi i imovine, planiranje velikih ulaganja i investicija te kroz nabavku specijalne opreme koja će služiti za prikupljanje podataka i praćenje stanja klizišta na terenu.

Trajanje projekta je 30 mjeseci, a ukupan proračun projekta na razini svih projektnih partnera  je 974.695,50 EUR, od čega EU financira 85% dok 15% sufinanciraju partneri na projektu.

RAŽ Press

Branka Janko, direktorica

Marijana Zovko – koordinator projekta „safEarth“

T: (+387) 32 880 273

M:(+387) 63 693 860

E: razepce@gmail.com

W: www.razepce.com

safEarth2-1024x194 Priopćenje za medije - završetak infrastrukturnih radova u Željeznom Polju

 

Novosti , ,

Posjete: 56