Mart 6, 2017

Potpisani ugovori s korisnicima projekta i održana prva edukacija proizvođača

Dana 03.03.2017.godine u Sali OV Žepče potpisani su ugovori s 19 korisnika projekta „Stvaranje uvjeta za zapošljavanje i ekonomsko osnaživanje poljoprivrednih proizvođača kroz intenziviranje plasteničke proizvodnje u općini Žepče”. Dodatnih 6 korisnika projekta će ugovore potpisati po završetku tendera za nabavku dodatnih plastenika.

Potpisivanju ugovora su nazočili Gordana Radić ispred CRS-a, Lucija Dunđer ispred Općine Žepče, Marijana Zovko kao koordinatorica projekta, Željko Šumić ispred obrta „EKO-EKO-PLAST“,  poljoprivredni proizvođači korisnici projekta te predstavnici medija, Radio Žepče.

Plastenici će korisnicima projekta biti isporučeni do kraja ožujka a sadnja u plastenicima je planirana za početak travnja 2017.godine.

Istog dana je održana i prva edukacija za proizvođače na temu „Plastenička proizvodnja za iskusne plasteničare – noviteti i izazovi u plasteničkoj proizvodnji, zaštita i ishrana“. Predavač na edukaciji je g. Nihad Grcić, angažiran po projektu za edukaciju, stručnu pomoć proizvođačima i mentorstvo za agronoma koji će pratiti proizvodnju.

Projekt ima za cilj osigurati uvjete za održiv ekonomski rast, otvaranje radnih mjesta u poljoprivredi, jačanje i razvoj poljoprivrednog sektora kroz podršku intenziviranju plasteničke proizvodnje u općini Žepče.

Projekt se financira iz sredstava Catholic Relief Services-CRS (50%), Općine Žepče (25%) i korisnika projekta (25%). Razvojna agencija Žepče je zadužena za implementaciju projekta.

Novosti ,

Posjete: 25