Februar 13, 2018

Počeo otkup zelene salate u Žepču

Kod žepačkih plasteničara je počeo otkup zelene salate. Aktivnosti se provode u sklopu projekta „Zimska proizvodnja povrća u plastenicima u općinama Žepče i Maglaj i Gradu  Doboj“ koji na području navedenih općina i grada Doboja provodi Razvojna agencija Žepče.

Otkup zelene salate vrši obrt „EKO-PLAST“ iz Lupoglava, dok su proizvođači slobodni i samostalno prodavati salatu putem drugih kanala prodaje.

Otkupna cijena salate je u skladu sa trenutnim tržišnim cijenama i kreće se od 1,10 do 1,50 KM/kg kod otkupljivača dok je prodajna cijena na kućnom pragu znatno veća i kreće se od 2,00 do čak 3,00 KM/kg u ovisnosti o kojoj salati je riječ. Žepački plasteničari u proizvodnji imaju Centore, Unicum i Eisberg salatu.

Imajući u vidu trenutno stanje u proizvodnji očekivani period berbe salate je do kraja veljače s mogućnošću skraćenja tog roka ili eventualno produženja u ovisnosti vremenskih prilika i temperatura.

Projekt traje do 30.03.2017.godine a financira se iz sredstava CRS-a (Catolich Relief Services), Općina Žepče i Maglaj, Grada Doboj uz sufinanciranje korisnika projekta.

Novosti , , ,

Posjete: 199