Januar 30, 2020

Općinski načelnik održao sastanak s ravnateljima javnih ustanova i poduzeća Općine Žepče

U srijedu, 29. siječnja 2020. godine, općinski načelnik Mato Zovko održao je sastanak s ravnateljima javnih ustanova i direktorima javnih poduzeća čiji je osnivač Općina Žepče. Sastanku su prisustvovali pomoćnica općinskog načelnika za graditeljstvo i prostorno uređenje Brigita Lovrić, pomoćnik općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić, pomoćnik općinskog načelnika za gospodarstvo i financije Namik Malićbegović, direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko, ravnateljica JU Dom zdravlja Žepče Ana Zlovečera Jukić, ravnateljica JZU Gradska ljekarna Žepče Luca Zovko, ravnateljica JU Opća biblioteka Žepče Sabina Malićbegović, direktor JP Komunalno d.o.o. Žepče Mirko Šumić, direktor JU Centar za socijalni rad Žepče Edin Šišić i ravnatelj JU Dom kulture Žepče Miroslav Ilić.

Općinski načelnik je pozdravio prisutne konstatacijom kako je ovaj sastanak prvenstveno informativnog, ali i savjetodavnog karaktera s ciljem rješenja potencijalnih problema, sagledavanja mogućnosti, te donošenja prioriteta i odluka o daljnjem načinu rada.

Direktorica RAŽ-a, Branka Janko je upoznala kolege s projektima koje je Razvojna agencija Žepče provela, kao i sa novima u čiju implementaciju se stupilo ove godine, od kojih je osobito izdvojila novi EGG projekt i projekt prekogranične suradnje. Najavila je i organizaciju već tradicionalnih događaja kao što su Gospodarski forum i Dani maline i meda, ali i važnu desetu obljetnicu postojanja i rada Razvojne agencije Žepče.

Ravnateljica Opće biblioteke, Sabina Maličbegović je izrazila zadovoljstvo posjećenosti manifestacija koje biblioteka organizira, a posebno je izdvojila opremanje dodatnog prostora biblioteke u 2019. godini sredstvima prikupljenim od članarina.

Ravnateljica Gradske ljekarne Luca Zovko je prisutne upoznala s trenutnim problemima, odnosno administrativnim preprekama zbog kojih se ne može ostvariti plan otvaranja depoa Gradske ljekarne u Ozimici. Osim ove ideje, nije moguće realizirati ni novi plan otvaranja depoa Gradske ljekarne u Novom Naselju, iz istih razloga, odnosno zbog neizdavanja suglasnosti Farmaceutske komore FBiH. Rješenjem ovog pitanja, otvorila bi se nova radna mjesta za magistre farmacije u Žepču, ali i uvelike olakšalo stanovnicima općine.

Dom zdravlja sa stacionarom Žepče, na čelu s ravnateljicom dr. Anom Zlovečerom Jukić, prošlu 2019. godinu je poslovao također uspješno. Kupljena su dva nova sanitetska vozila, donacijom Vlade Japana nabavljeni su novi suvremeni medicinski uređaji, a znatan dio sredstava je uložen i u informatizaciju sustava.

Dom kulture Žepče će i ove godine organizirati brojne kulturne manifestacije, kao što je bila praksa i do sada, najavio je ravnatelj Miroslav Ilić.

Direktor Centra za socijalni rad Edin Šišić je iznio tendenciju ka što bržoj provedbi novog zakona u kojem bi sve porodilje imale isti status i gdje bi se na razini Federacije izjednačila visina dječjeg doplatka, što bi u konačnici značilo povećanje za korisnike naše općine, ali i županije gdje je dječji dodatak među najnižim u Federaciji.

Komunalno poduzeće Žepče je u prošloj godini značajno smanjilo izdatke kupnjom kotlovnice za gradsko grijanje. Prošireno je područje organiziranog odvoza otpada, uređena je pretovarna stanica, izgrađene su  nove vodovodne mreže. Direktor poduzeća Mirko Šumić je izrazio zadovoljstvo poslovanjem u prethodnoj godini, te naveo kako će Komunalno i u ovoj godini nastaviti s proširenjem svojih usluga na području naše općine, te da će se ustrajati na izgradnji i osposobljavanju novih vodovoda, ali i  proširenju područja odvoza otpada.

Ovim sastankom su sumirani rezultati u prethodnoj godini, koju je većina prisutnih ocijenila kao jednu od uspješnijih i najproduktivnijih do sada. Prisutni su iznijeli sve važne i relevantne podatke, kako bi se što bolje uvidjelo postojeće stanje i definirali prioriteti i ciljevi na kojima će se raditi u tekućoj godini.

Općinski načelnik je naglasio kako donošenja odluka u javnim ustanovama i poduzećima treba kao i do sada biti javno i transparentno, a svi ravnatelji međusobno uvezani kako bi se osiguralo što bolje i uspješnije funkcioniranje naše lokalne zajednice u cjelini.

Novosti , ,

Posjete: 61