Mart 2, 2018

Radionica “Praktična iskustva u sektoru poljoprivrede od pred pristupa do članstva u EU”

Dana 26. i 27.02.2018.godine u Tesliću u hotelu Kardial je održana TAIEX Radionica „Praktična iskustva u sektoru poljoprivrede od pred pristupa do članstva u EU“ (AGR 64226).

Radionicu je organizirala Komisija EU u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Svoja iskustva sa pred pristupnim fondovima su na radionici sa prisutnima podijelili gđa. Kaktarzyna Laskowska i g. Dariusz Neić ispred Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja iz Poljske, g. Saša Bukovac ispred Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iz Hrvatske, te g. Tomaž Cor ispred Komore za poljoprivredu i šumarstvo iz Slovenije.

Radionici se odazvalo pedesetak predstavnika ministarstava, institucija, poduzeća, razvojnih agencija i poljoprivrednih zadruga iz Bosne i Hercegovine kao i RS-a.

Svrha radionice je bila da se predstavnici nadležnih institucija i poljoprivrednika u Bosni i Hercegovini upoznaju sa mogućnostima, prilikama i izazovima pred pristupnih fondova EU. Također, radionica imala za cilj upoznavanje s mjerama ruralnog razvoja, implementacijom i izazovima u provedbi mjera s jasnim razgraničavanjem odgovornosti između krajnjih korisnika.

Radionici je ispred Razvojne agencije Žepče prisustvovala Marijana Zovko.

Novosti , ,

Posjete: 0