Februar 25, 2017

Održan sastanak sa korisnicima projekta – intenziviranje plasteničke proizvodnje u općini Žepče

Dana 24.02.2017.godine u Sali OV Žepče održan je sastanak s korisnicima projekta „Stvaranje uvjeta za zapošljavanje i ekonomsko osnaživanje poljoprivrednih proizvođača kroz intenziviranje plasteničke proizvodnje u općini Žepče”.

Sastanku su nazočili Gordana Radić ispred CRS-a, Branka Janko, direktorica RAŽ-a, Lucija Dunđer ispred Općine Žepče, Marijana Zovko kao koordinatorica projekta, Željko Šumić ispred obrta „EKO-EKO-PLAST“, 25 poljoprivrednih proizvođača korisnika projekta te predstavnici medija, Radio Žepče.

Na sastanku su predstavljene do sada realizirane aktivnosti projekta, plan aktivnosti za naredni period, rezultati tendera za nabavku plastenika, predstavljen je nacrt ugovora s korisnicima projekta, najavljen plan edukacija u sklopu projekta, izrada analize zemljišta te planirane kulture i hibridi koji će se uzgajati u plastenicima.

Projektom će se nabaviti, umjesto početno planiranih 19 plastenika, 25 plastenika od čega 8 plastenika površine 350 m² i 17 plastenika površine 100 m². Osim nabavke plastenika projektom je planirano provođenje edukacije za poljoprivredne proizvođače, analiza zemljišta, praćenje i nadzor nad proizvodnjom od strane stručnog lica, nabavka certificiranog sadnog materijala  i otkup preko obrta „EKO-EKO-PLAST“.

Projekt ima za cilj osigurati uvjete za održiv ekonomski rast, otvaranje radnih mjesta u poljoprivredi, jačanje i razvoj poljoprivrednog sektora kroz podršku intenziviranju plasteničke proizvodnje u općini Žepče.

Projekt se financira iz sredstava Catholic Relief Services-CRS (50%), Općine Žepče (25%) i korisnika projekta (25%). Razvojna agencija Žepče je zadužena za implementaciju projekta.

U projekt je također uključen obrt „EKO-EKO-PLAST“ kao otkupljivač poljoprivrednih proizvoda, koji će proizvode dalje plasirati za Konzum d.o.o. s kojim ima potpisan ugovor o suradnji i otkupu proizvoda.

Novosti ,

Posjete: 49