Mart 31, 2017

Održan sastanak na temu Start-up dan „KRENI“

Dana 30.03.2017.godine, u Sali OV Žepče održan je sastanak u skopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji se provodi u općini Žepče uz podršku UNDP-a, na temu Start-up dan „KRENI“.

Sastanku su nazočili predstavnici UNDP-a Majda Ganibegović i Dejan Danilović, predstavnik Partnerske Networks fondacije Adnan Džumbur, predstavnici Općine Žepče, načelnik Mato Zovko i pomoćnik načelnika Ilija Barešić te predstavnici Razvojne agencije Žepče.

Sastanku se odazvalo 30-tak osoba među kojima su bili direktori osnovnih i srednjih škola, predstavnici mjesnih zajednica, nevladinih organizacija, udruga, KUD-ova i privrednika.

Kao nastavak aktivnosti najavljen je Sart-up dan „KRENI“ koji će se održati u Zenici 13.04.2017.godine, a na kome će sudjelovati predstavnici općina Žepče, Zenica, Ilijaš i Visoko.

Start-up dan je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji predstavlja zajednički projekt Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Sudionici ovog projekta će imati priliku predstaviti svoje društveno odgovorne ideje iz različitih oblasti kako bi pomogli svojoj zajednici. Uz pomoć stručnjaka koji podstiču društveni razvoj, kreiraju poslovna rješenja i posjeduju znanje, vještine i kontakte koji utiču na ekonomske promjene u BiH, osobe sa najboljim idejama će imati priliku da dobiju savjete kako da na najbolji način projekti budu integrirani u njihovim zajednicama. Jedan od govornikana start-up danu će biti i Edin Mehić, poduzetnik, iskusan poslovni izvršilac, vodeći investitor, kao i motivacijski govornik i gost predavač na nekoliko međunarodnih univerziteta.

Jačanje uloge MZ u BiH, Novosti , ,

Posjete: 28