Maj 30, 2019

Održan info dan o Javnom pozivu za dostavljanje prijedloga projekta za partnerstva u turizmu

Dana 29. 5. 2019. u hotelu Novotel Sarajevo Bristol, u 11:00 održan je Info dan o Javnom pozivu za dostavljanje prijedloga projekta za partnerstva u turizmu. Info danu su nazočili predstavnici RAŽ-a.

Na info danu predstavljen je Javni poziv te uvjeti Javnog poziva. Rok dostave prijedloga projekta je  1.7.2019. do 14:00 putem online aplikacijske forme.

Fond za turizam vrijedan milijun i po eura dostupan je putem bespovratnih sredstava za partnerstva koja će se baviti razvojem turističkih proizvoda, pristupom međunarodnim tržištima i upotrebom informaciono-komunikacijskih alata. Krajnji korisnici su mikro, mala i srednja poduzeća, poduzetnici i turistički operateri, sa naglaskom na žene i mlade. Fond je podijeljen na dva prioriteta i za svaki od prioriteta fond je odobrio sredstva od po 750.000 eura.

Sve aktivnosti koje se financiraju iz navedenog fonda, moraju se odnositi na jedan od sljedećih prioriteta za financiranje: Kulturni turizam u vezi sa UNESCO zaštićenom materijalnom i nematerijalnom baštinom u BiH (kao i onom koja se nalazi na privremenoj listi); i na „Turizam na otvorenom“  (Outdoor), duž Via Dinarica zelene linije u BiH.

Dio EU4 Business projekta koji je usmjeren na podršku razvoju u sektoru turizma provodi GIZ BiH.

Novosti , ,

Posjete: 54