Juni 21, 2018

Najava Dani maline i meda Žepče 2018

Razvojna agencija Žepče, uz podršku Općine Žepče, u periodu od 12.-14.07.2018.godine organizira 3. sajam poljoprivrednih proizvoda  pod nazivom „Dani maline i meda“ Žepče 2018.

U petak 13.07.2018. godine, biti će održan stručni skup sa nizom zanimljivih stručnih predavanja tematski vezanih za poljoprivredu i ruralni razvoj i prijenos iskustava u korištenju fondova EU. Namjera je da domaće proizvođače, rukovoditelje zadruga i udruga/udruženja poljoprivrednika informiramo o praksama privlačenja financijskih sredstava iz EU fondova,  i iskustvima proizvođača iz Srbije i Hrvatske, kako bi na vrijeme mogli prepoznati svoju šansu i iskoristiti je u periodu kada se očekuje da BiH bude korisnik IPARD sredstava.

Jedni od predavača na stručnom skupu su predstavnici Regionalne razvojne agencije Zlatibor d.o.o. Užice  i govorit će na temu: „Projekti na unapređenju poljoprivrede i ruralnog razvoja-iskustva iz Zlatiborskog okruga“, te Ured za međunarodnu suradnju TINTL iz Tovarnika, RH  na temu „Iskustva Hrvatske u pripremi aplikacija i korištenju IPARD sredstava sa primjerima uspješno realiziranih projekata“.

U subotu, 14.07.2018.g. održati će se sajam poljoprivrednih proizvoda „Dani maline i meda“ Žepče 2018. na Gradskoj tržnici u Žepču. Na sajmu će biti izloženi brojni domaći poljoprivredni proizvodi kao što su maline i drugo jagodičasto voće, med i pčelinji proizvodi, domaći sirevi, prerađevine od voća kao što su džemovi, kompoti, likeri, povrće, kozmetički proizvodi od ljekovitog bilja, žepačko vino, rakije, likeri i proizvodi iz organskog uzgoja, egzotično voće kao i brojni drugi zanimljivi proizvodi. Pored domaćih izlagača svoje dolazak su najavili učesnici iz drugih općina iz cijele BiH.

Svi zainteresirani za učešće na sajmu svoju prijavu mogu napraviti putem mail-a: razepce@gmail.com ili tel: 032 880 273, 032 889 022, u Razvojnoj agenciji Žepče.

Novosti , ,

Posjete: 1