Maj 9, 2018

Načelnik Općine Žepče potpisao Sporazum o dodjeli grant sredstava u sklopu MEG projekta

Načelnik Općine Žepče je u utorak 08.05.2018. godine, potpisao sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG), koji implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija a financira Vlada Švicarske.

Radi se o iznosu od 450.000 KM od čega Općina Žepče izdvaja polovinu sredstva dok je drugu polovinu osigurala Vlada Švicarske. Sredstva će se usmjeriti u proširenje gradskog vodovoda na šire područje općine, automatizaciju postojećeg prečistača pitke vode te za izgradnju mjesnog vodovoda u MZ Vinište.

Koordinator implementacije MEG projekta za Općinu Žepče je Razvojna agencija Žepče.

Potpisivanje sporazuma upriličeno je za 18 jedinica lokalne samouprave koje sudjeluju u projektu.

Rezidentna koordinatorica UN-a i rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Sezin Sinanoglu je kazala da će zahvaljujući MEG projektu otprilike 4.000 domaćinstava prvi put biti spojeno na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu.  Navela je da će biti podržani i projekti u okviru šeme poticaja koji se odnose na lokalni ekonomski razvoj, a radi se o podršci 115 start-up poduzeća i malih poduzetnika, ali i da će se raditi i na poboljšanju kapaciteta lokalnih vlasti, zdravstvenih usluga i čišćem okolišu.

Općina Žepče je u proteklom periodu intenzivno radila na poboljšanju 15 kriterija na polju dobre uprave što je u konačnici rezultiralo napretkom od 82% i mogućnošću povlačenja maksimalnog iznosa sredstava iz MEG projekta.

MEG, Novosti , , ,

Posjete: 16