August 26, 2016

Mini sušara Ive Kneževića vrši usluge sušenja voća

Razvojna agencija Žepče je dana 24.08.2016. godine posjetila Ivu Kneževića domaćeg poljoprivrednika koji se bavi sušenjem raznovrsnog voća kao što su šljiva, jabuka, krušaka, kao i gljiva i ljekobilja koje je idealno za pripremu domaćih čajeva.

Sušara je smještena na obiteljskom gospodarstvu u Gornjim Ravnima, općina Žepče. Prostor za sušenje je opremljen sa dvije digitalne sušare kapaciteta 100 kg i 50 kg.  Svaki proizvod koji se suši ima poseban režim sušenja i od njega ovisi vrijeme koje je potrebno da bi se dobio osušen proizvod. Vrijeme potrebno za sušenje također ovisi od sorte i vrste voća, a prosječno traje 24-36 sati. U toku jednog tjedna u sušari osuši oko 1 t voća. Cijena usluge sušenja iznosi 0,80KM/kg.

Ukupna investicija u izgradnju objekta i instalaciju sušare je iznosila 21.000,00 KM i financirana je iz vlastitih sredstava. U planu je izgradnja hladnjače ukoliko se osiguraju potrebna financijska sredstva.

Ivo Knežević u novoizgrađenoj sušari vrši usluge:

  • sušenje voća, gljiva i ljekobilja (čajevi i dr.)
  • mogućnost kupovine suhe šljive
  • mogućnost kupovine drugog suhog voća u jesen

Ukoliko želite vaše voće ili druge proizvode sušiti u sušari g. Kneževića potrebno je da ga kontaktirate na tel: 066-205-079 ili posjetite na adresi Gornje Ravne b.b., 72 230 Žepče.

Primjeri dobre prakse , , ,

Posjete: 222