Januar 17, 2018

Kontrolne posjete proizvođačima salate u općini Maglaj

Dana 15.01.2018.godine u sklopu projekta „Zimska proizvodnja povrća u plastenicima u općinama Žepče i Maglaj i Gradu  Doboj“ izvršena je kontrolna posjeta poljoprivrednim proizvođačima u općini Maglaj.

Prilikom posjete predstavnici RAŽ-a, koji je implementator projekta, su u suradnji sa agronomom ispred općine Maglaj, Eldarom Kusurom obišli korisnike projekta, pregledali trenutno stanje u proizvodnji salate te dali preporuke za daljnji rad u plastenicima.

Agronomi ispred RAŽ-a, Marijana Zovko i Gabrijela Perković su zadovoljne trenutnim stanjem u proizvodnji i ozbiljnošću proizvođača koji slušaju sva uputstva agronoma, kao i mentora Nihada Grcića.

Imajući u vidu trenutno stanje u proizvodnji očekivani period berbe salate je polovina veljače, s mogućnošću skraćenja tog roka ili eventualno produženja u ovisnosti vremenskih prilika i temperatura.

Projekt traje do 30.03.2017.godine a financira se iz sredstava CRS-a (Catolich Relief Services), Općina Žepče i Maglaj, Grada Doboj uz sufinanciranje korisnika projekta. Korisnicima projekta će biti osiguran otkup  cjelokupne količine proizvoda u čemu podršku pruža RAŽ.

Cilj projekta je osigurati uvjete za održiv ekonomski rast, otvaranje radnih mjesta u poljoprivredi, jačanje i razvoj poljoprivrednog sektora kroz podršku razvoju plasteničke proizvodnje u općini Žepče, općini Maglaj i Gradu Doboj, kroz povećanje konkurentnosti plasteničke proizvodnje pokretanjem zimske proizvodnje salate u plastenicima, osiguranjem boljih uvjeta proizvodnje i boljom educiranošću proizvođača, a sve u svrhu  lakšeg plasmana proizvoda na tržište kroz povećanje količine i kvalitete proizvoda i međusobno uvezivanje malih proizvođača.

Novosti , ,

Posjete: 32