Maj 17, 2017

Intenziviranje plasteničke proizvodnje u općini Žepče – održan sastanak sa korisnicima projekta na temu otkupa

Dana 16.05.2017. godine u Sali OV Žepče održan je sastanak s korisnicima projekta „Stvaranje uvjeta za zapošljavanje i ekonomsko osnaživanje poljoprivrednih proizvođača kroz intenziviranje plasteničke proizvodnje u općini Žepče”.

Sastanku su nazočili Gordana Radić i Samir Softić ispred CRS-a, Branka Janko, direktorica RAŽ-a, Lucija Dunđer ispred Općine Žepče, Marijana Zovko kao koordinatorica projekta, Nihad Grcić kao stručni suradnik za proizvodnju u plastenicima, Gabrijela Perković kao agronom angažiran za praćenje proizvodnje, Željko Šumić ispred obrta „EKO-EKO-PLAST“ i 25 poljoprivrednih proizvođača korisnika projekta.

Na sastanku su predstavljene do sada realizirane aktivnosti projekta, te plan aktivnosti za naredni period. Nihad Grcić je govorio o trenutnom stanju u proizvodnji u plastenicima te onome što očekuje proizvođače u narednom periodu do  početka otkupa.

U projekt je također uključen obrt „EKO-EKO-PLAST“ kao otkupljivač poljoprivrednih proizvoda, koji će proizvode dalje plasirati za Konzum d.o.o. s kojim ima potpisan ugovor o suradnji i otkupu proizvoda.

Projektom je uspostavljena plastenička proizvodnja na 4,5 dunuma površine kod ukupno 25 korisnika projekta. Osim nabavke plastenika projektom je osiguran certificirani sadni materijal rajčice i paprike, analiza zemljišta, te praćenje i nadzor nad proizvodnjom od strane stručnog lica i agronoma na terenu.

Projekt ima za cilj osigurati uvjete za održiv ekonomski rast, otvaranje radnih mjesta u poljoprivredi, jačanje i razvoj poljoprivrednog sektora kroz podršku intenziviranju plasteničke proizvodnje u općini Žepče.

Projekt se financira iz sredstava Catholic Relief Services – CRS (50%), Općine Žepče (25%) i korisnika projekta (25%). Razvojna agencija Žepče je zadužena za implementaciju projekta.

Novosti ,

Posjete: 33