Mart 19, 2018

Edukacija agronoma- organska i integralna proizvodnja

Dana 14. i 15. ožujka 2018. godine u hotelu Hollywood-Ilidža u Organizaciji Saveza proizvođača jagodičastog voća u BiH i Caritas-a Švicarske, održana je dvodnevna edukacija agronoma.

 Edukacija  je imala dva specifična cilja, a to je da agronomi prošire svoja znanja iz oblasti organske i integralne proizvodnje, dobrih praksi, te razmjena iskustava i naučenih lekcija o standardima u primarnoj proizvodnji koji bi se mogli primjenjivati širom zemlje za budući razvoj poljoprivredne proizvodnje.

Predavači na dvodnevnoj edukaciji bili su slijedeći: Vico Grujica (Poljoprivredni fakultet Istočno Sarajevo), Ana Mandić (Organska kontrola BiH), Prof.dr. Nenad Magazin (Poljoprivredni fakultet Novi Sad), Enes Smajlović (Poljoprivredni zavod Butmir, Sarajevo),  Prof.dr. Miljan Cvetković (Poljoprivredni fakultet Banja Luka), prof.dr Siniša Mitrić (Poljoprivredni fakultet Banja Luka), prof.dr. Hamdija Čivić (Poljoprivredni fakultet Sarajevo)

Na edukaciji je nazočilo tridesetak agronoma koji aktivno učestvuju u proizvodnji voća i povrća u BiH. Ispred Razvojne agencije Žepče na edukacijama su nazočile dipl.ing.agr Marijana Zovko i mag.ing.agr Gabrijela Perković.

Novosti , ,

Posjete: 77