Juli 27, 2018

Održan Demo dan 1. generacije korisnika Start-up akademije RAŽ

Logotipovi_EU-ProLocal_-November-1024x249 Održan Demo dan 1. generacije korisnika Start-up akademije RAŽ

U prostorijama Razvojne agencije Žepče održan je 24.07.2018.godine Demo dan 1. generacije korisnika Startup akademije Žepče koju je osmislila i pokrenula Razvojna agencija Žepče u sklopu projekta „Povećanje razvojnih potencijala kroz uvođenje instrumenata koji potiču poduzetništvo, međuopćinsku suradnju i nova ulaganja” kojeg sufinancira Europska unija u okviru zajedničkog programa Europske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj EU ProLocal, ukupne vrijednosti 161.361,5 KM, od čega donator sufinancira 80% tj. 129.899,2 KM

Na Demo danu predstavljeno je sedam  poslovnih  ideje na kojima su polaznici, samostalno ili u timu, radili kroz tromjesečni program edukacije i stručnog rada sa predavačima i mentorima. Sva mentorska i savjetodavna pomoć je bila besplatna s ciljem da se pruži puna potpora u osmišljavanju i postavljanju poslovnih modela kojima se nude inovativni načini rješavanja problema, boljih ili povoljnijih od konkurencije.

Polaznici su kroz petominutnu prezentaciju imali zadatak da članove komisije uvjere o održivosti njihove poslovne ideje i budu jedni od nagrađenih. Ideje koje su prezentirane na Demo danu u Žepču su: Poljoprivredna savjetodavna služba, Mobilna alpikacija: „2.MAMA“, Nina make up artist, Turistička agencija, Cvjećara „Lara“, Proizvodnja gljiva – „Moj san“ i OPG „Voćko“.

Odlukom komisije pobjedile su  poslovne ideje mobilna alpikacija: „2.MAMA“ i Nina make up artist. Dodjela nagrada planirana je polovinom studenog/novembra mjeseca na završnoj konferenciji projekta.

Novosti , ,

Posjete: 2