Mart 16, 2017

Održana druga edukacija za plasteničare – intenziviranje plasteničke proizvodnje u općini Žepče

Dana 15.03.2017.godine u Sali OV Žepče održana je druga edukacija za proizvođače na temu „Proizvodnja rasada za plastenike, u skladu s potrebama tržišta i velikih otkupljivača“. Predavač na edukaciji je bio g. Nihad Grcić, angažiran po projektu za edukaciju, stručnu pomoć proizvođačima i mentorstvo za agronoma koji će pratiti proizvodnju.

Pored edukacije, korisnicima projekta su podijeljeni rezultati analiza zemljišta koji su rađeni na Institutu za agroekologiju i zemljište Poljoprivrednog fakulteta u Banja Luci, te su date preporuke za pripremu zemljišta prije i nakon postavljanja plastenika.

Korisnicima projekta će u narednih desetak dana biti isporučeni plastenici, kako bi početkom travnja mogli početi sa sadnjom. Proizvodnja u plastenicima će biti planska, sa certificiranim sadnim materijalom rajčice i paprike.

Projektom će biti podržano 25 korisnika projekta kod kojih će biti podignuto ukupno 4,5 dunuma plasteničke proizvodnje.

Projekt ima za cilj osigurati uvjete za održiv ekonomski rast, otvaranje radnih mjesta u poljoprivredi, jačanje i razvoj poljoprivrednog sektora kroz podršku intenziviranju plasteničke proizvodnje u općini Žepče.

Projekt se financira iz sredstava Catholic Relief Services-CRS (50%), Općine Žepče (25%) i korisnika projekta (25%). Razvojna agencija Žepče je zadužena za implementaciju projekta.

1456175371_vector_65_14 Održana druga edukacija za plasteničare - intenziviranje plasteničke proizvodnje u općini Žepče1778posjeta ukupno,1posjeta danas

Novosti ,